Стотици полицаи от цялата страна се събраха на протест пред

...
Стотици полицаи от цялата страна се събраха на протест пред
Коментари Харесай

Над 5000 полицаи и пожарникари на протест за по-високи заплати, няма да отстъпят

Стотици служители на реда от цялата страна се събраха на митинг пред постройката на Народното събрание. Те упорстват за покачване с 20% на заплатите. За да ги поддържат бяха пристигнали надзиратели и пожарникари. На митинга беше и водачът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Според Илия Кузманов, който е зам.шеф на синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, на площада били над 5000 служители на реда. Той изясни, че сътрудниците му твърдо стоят зад настояванията си, не са склонни на взаимни отстъпки, въпреки че на договарянията, които водят с държавното управление, нямало никакви индикации за нарастване на парите на вътрешното министерство.

„ Протестът не е политически. От 13 години ние имаме единствено обществени, стопански, трудови и професионални права и ги пазиме “, съобщи Кузманов, съобщи 24 часа.

През идната седмица срещите с премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков щели да продължат. Полицаите са твърдо решени и да продължат с митингите. Като занапред щяло да се мисли дали те ще са национални или по райони.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР