Стотици полети в Западна Европа ще бъдат засегнати от стачка

...
Стотици полети в Западна Европа ще бъдат засегнати от стачка
Коментари Харесай

Стотици полети ще бъдат отменени заради стачка във Франция

Стотици полети в Западна Европа ще бъдат наранени от стачка на авиодиспечерите във Франция, оповестява вестник Индипендънт. Стачката стартира в сряда, в 19.00 ч. локално време и ще продължи до 6.00 ч. сутринта в петък.

35-часовия митинг е част от по-големи, национални стачки на държавните чиновници във Франция, които са недоволни от проектите на президента Еманюел Макрон да промени изискванията им на труд.

Понеже над Франция прелитат доста самолети се чака стачката да докара до огромни забавяния и стотици анулирани полети. Някои авиолинии възнамеряват заобикалянето на френското въздушно пространство за този интервал.

Швейцария разгласи, че отваря спомагателни въздушни браншове, с цел да се оправи с по-големия трафик.

По-различните направления на самолетите, обаче, ще доведат до забавяния. На най-голямото летище във Франция, парижкото Шарл де Гол, не се чакат огромни проблеми, тъй като авиодиспечерите в този район ще работят съвсем без смяна.

Франция е разграничена на 5 района, що се отнася до въздушното пространство: Бордо, Брест, Париж, Реймс и Марсилия. Очаква се най-силно да се отрази стачката на полетите над район Марсилия, който покрива Югоизтчна Франция и огромен регион над Средиземно море.

Миналата година сходен митинг на авиодиспечерите в Марсилия докара до анулацията на хиляди полети. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР