Стотици полети бяха отменени в Германия заради изключително силната зимна

...
Стотици полети бяха отменени в Германия заради изключително силната зимна
Коментари Харесай

Полети между София и Мюнхен са сред стотиците отменени заради бурята в Германия

Стотици полети бяха анулирани в Германия поради извънредно мощната зимна стихия Киара, връхлетяла северните елементи на Европа, където стотици хиляди домове останаха на мрачно поради прекратено електрозахранване, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Мюнхен бе измежду най-силно засегнатите градове. Говорител на летището в Мюнхен заяви, че над 420 полета са анулирани. Германският въздушен транспортирам " Луфтханза " (Lufthansa), който има най-вече полети до и от Мюнхен, няма да извършва разписанието си до 12 часа по Гринуич през днешния ден за всички континентални връзки и до 13:00 часа за всички интерконтинентални полети.

Според уеб страницата на " Летище София " няма да излети полетът на " Луфтханза " за Мюнхен в 13:45 ч. Този до Франкфурт в 14:20 ч. към този момент е без смяна и за него е допустима регистрация, няма известие и за полета на " Райънер " за Мюнхен от 18:25 ч.

Анулиран е и полетът от Мюнхен до София, който трябваше да дойде в 13:05 ч.

Близо 150 полета бяха анулирани на летищата в Дюселдорф и Кьолн, добави ДПА. Нямаше придвижване и на влаковете по главните линии тази заран в Германия поради бурята Киара, осведоми " Франс прес ". Обявеният код " алено " продължава да е в действие за южната част на страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР