Стотици полети бяха анулирани днес на най-голямото международно летище на

...
Стотици полети бяха анулирани днес на най-голямото международно летище на
Коментари Харесай

Над 500 полета в Шанхай анулирани днес заради заразени с COVID-19 служители на летището

Стотици полети бяха анулирани през днешния ден на най-голямото интернационално летище на китайския мегаполис Шанхай, откакто бяха открити няколко инфектирани с новия ковид негови чиновници, съобщи Франс прес.
Икономическата столица на Китай с население 24 милиона поданици заяви този месец за седем случая на локално предаване на вируса.
Повечето от тях са открити през последните дни на летище "Пудон ", което провокира всеобщо тестване на чиновниците и проект за имунизиране на най-рисковите служащи.
Днес бяха анулирани над 500 полета от "Пудон " - близо половината от плануваните за деня. Отменени са и над 45 % от полетите до летището.
В Тянцзин, на към 100 км югоизточно от столицата Пекин, са открити пет случая на локално предаване на вируса в събота и още един през днешния ден. На летището на града с население към 15 милиона души също са анулирани близо половината полети, планувани за през днешния ден, а през последните дни е проведено всеобщо тестване на локалните поданици.
Китайските управляващи оповестиха за 22 нови случая на ковид през последното денонощие, 20 от които са били привнесени от чужбина, съобщи ТАСС.
Общият брой на записаните инфектирани в Китай доближи 86 464. 81 508 от тях към този момент са оздравели. Броят на умрелите остава неизменен от средата на май - 4634.
Активните случаи в Китай са 322. Шестима от тези хора с в тежко положение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР