Стотици поклонници са изкачили днес на връх Околчица във Врачанския

...
Стотици поклонници са изкачили днес на връх Околчица във Врачанския
Коментари Харесай

Стотици поклоници почетоха на връх Околчица паметта на Христо Ботев и героите на България

Стотици поклонници са изкачили през днешния ден на връх Околчица във Врачанския балкан, за почетат паметта на Христо Ботев , неговите четници и на починалите за свободата и независимостта на България, оповестиха от община Враца.

Своята благодарност към героизма и саможертвата на националните герои са изразили с поднасяне на венци и цветя кметът на Враца Калин Каменов, евродепутатът Андрей Новаков, министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова, народните представители Красен Кръстев и Красимир Богданов, ръководителят на Общинския съвет Нели Стоянова, допълват в известието.

Врачански митрополит Григорий е отслужил молебен за България. По традиция, тъкмо 12 часа, звукът на сирени е обявил " минута безмълвие " в памет на отдалите живота си за България.

Преди поклонението на връх Околчица са били наградени с грамоти участниците в състоялата се в Деня на Ботев щафета - дуатлон " Козлодуй-Околчица ", която да продължи традицията на Националния туристически поход " По стъпките на Ботевата чета ", анулиран поради изключителното състояние.

Щафетата е почнала от козлодуйския бряг, където дългогодишният ботевски поддръжник от Козлодуй Цветан Гунев е връчил зеления байрак на героичната чета на колоездача от врачанския клуб " Велообщество " Цветан Гьонов.

В другите сектори от щафетата са се присъединили лекоатлети на състезателен клуб " Мизия " и колоездачи от Търнава и Бяла Слатина, се показва в известието. В подножието на село Паволче знамето е било предадено в ръцете на футболисти и спортисти от Враца, а от село Челопек до връх Околчица още веднъж е поето от велосипедистите.

На върха при довеждане докрай на щафетата то е било връчено на кмета на Враца Калин Каменов от най-малкия участник в щафетата - деветгодишният Мартин Йорданов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР