Стотици поддръжници на Комунистическата партия на Русия излязоха на централния

...
Стотици поддръжници на Комунистическата партия на Русия излязоха на централния
Коментари Харесай

Комунистите обвиниха „Единна Русия” в изборни измами

Стотици поддръжници на Комунистическата партия на Русия излязоха на централния площад във Владивосток, с цел да стачкуват против изборни измами на локалните избори в интерес на политик, подкрепян от президента Владимир Путин, осведоми " Ройтерс ".

При 95% от преброените бюлетини в неделя вечерта подкрепяният от Кремъл сегашен губернатор Андрей Тарасенко от " Единна Русия " води с към 5% пред претендента на комунистите. Но в понеделник локалната изборна компания заяви, че Тарасенко е спечелил с малко над 1%. Според комунистите изборите са опорочени.

Скандалът слага Путин в неудобно състояние, защото съветският водач преди седмица се срещна с Тарасенко и го увери, че " всичко ще бъде наред ". Коментарът се възприема като персонална поддръжка за Тарасенко, назначен от Путин за губернатор през предходната година.

Преди седмица в Приморски край, който включва пристанищния град Владивосток на Тихия океан на 6 400 километра източно от Москва, Тарасенко не съумя да премине 50-процентовия предел за директна победа.

Този случай и други три на изборите за губернатори съставляват най-лошото показване на подкрепяните от Кремъл претенденти от 2012 година Макар че няма непосредствена опасност за ръководещата партия, това демонстрира растящото неодобрение поради виталния стандарт в Русия.

Кандидатът на комунистите Андрей Ишченко съобщи пред стотици поддръжници във Владивосток, че преброяването на гласовете е опорочено и прикани поддръжниците си да стачкуват всяка вечер, до момента в който изборите не бъдат касирани.

Според него в границите на час резултатите са били преправени. По-рано Ишченко разгласи гладна стачка, до момента в който резултатите не бъдат анулирани.

Демонстрантите развяваха флага на Комунистическата партия, освиркваха " Единна Русия " и желаеха оставката на Тарасенко.

Ела Памфилова, ръководител на Централната изборна комисия, разяснява пред локално радио, че проучват вота и са изпратили специфична комисия да проверява.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред публицисти, че наблюдават обстановката от близко.

По време на предизборната акция " Единна Русия " упрекна комунистите в пазаруване на гласове, което изрично беше отхвърлено от Комунистическата партия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР