Стотици пловдивчани се поклониха пред паметника на Васил Левски на

...
Стотици пловдивчани се поклониха пред паметника на Васил Левски на
Коментари Харесай

Стотици пловдивчани се поклониха пред Васил Левски

Стотици пловдивчани се поклониха пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика. Днес се навършат 149-а годиншина от обесването на Апостола на Свободата.

На церемонията участваха кметът Здравко Димитров, регионалният шеф Йордан Иванов, депутати, районни кметове, общински съветници, общественици и жители.

Слово пред паметника произнесе Живка Аджеларова, която е е член на Сдружение „ Писалка и перо” и на Общински комитет „ Васил Левски “- Пловдив. Водещ на възпоменателното честване беше артистът от Драматичен спектакъл Пловдив - Петър Тосков.

В церемонията по традиция участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, боен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „ Васил Левски” и Комитет „ Родолюбие”.

Преди церемонията пред паметника в 10.00 часа в храм „ Св. Св. Петър и Павел “ беше отслужена панихида от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров – ръководител на храм „ Св. Св. Петър и Павел “. Организатори на панихидата са Петко Георгиев - роднина на Апостола и Общински комитет „ Васил Левски “.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР