Стотици пловдивчани и гости на града се включиха за втора

...
Стотици пловдивчани и гости на града се включиха за втора
Коментари Харесай

Стотици участници се включиха в градските игри в Тютюневия град в Пловдив

Стотици пловдивчани и посетители на града се включиха за втора поредна година в градските игри, проведени от Фондация „ Пловдив 2019 “, които се организираха в Тютюневия град.
Мотото на тазгодишното съревнование беше „ Машина на времето “, защото се цели тези градски пространства да бъдат преоткрити и върнати още веднъж към живот. Сред играчите имаше участници от Италия и Англия.

Забавните игри включваха замяна на тайнствени предмети със специфични послания, търсене на прикрито благосъстояние и преместване в бъдещето посредством виртуална действителност.
Те носеха имена като „ Обещания “ и „ Уроци от бъдещето “, като всички бяха ориентирани точно към концепцията Тютюневия град да бъде преоткрит.

Изключително забавна бе и играта, кръстена „ Заветът “, в която участниците търсиха прикрито имане на благороден жанр тютюнопроизводители, като с помощта на специфична карта се върнаха 100 години обратно и видяха по какъв начин е изглеждал тогава Тютюневият град. При сполучлив край, печелившият тим откри завет, оставен за всички в предишното.
Очаква се Тютюневият град да заеме значима част в деянията, които ще бъдат част от отбелязването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Именно по тази причина, тук все по-често се провеждат културни събития, които да съживят това пространство и да го върнат в културния календар на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР