Стотици перничани се събраха на автошествие Къде ни е водата?

...
Стотици перничани се събраха на автошествие Къде ни е водата?
Коментари Харесай

Стотици перничани се събраха на автошествие Къде ни е водата?

Стотици перничани се събраха на автошествие " Къде ни е водата? " Колона коли с протестиращи потегли от спортната зала " Борис Гюдеров " към село Студена. Организатор на митинга е предприемчив комитет " Спаси Перник ", оповестява БНР.

Организаторите разясняват, че карцерът и оставката на Нено Димов не вземат решение въпроса с водата и няма да спрат митингите.

Перничани желаят по-радикални решения, желаят вода, желаят да знаят какво се случва с язовир " Студена ". Имат претенции към локалната власт и към страната.

Междувременно Перник тази заран остана и без парно. От " Топлофикация " разясняват, че повода е огромен пробив на топлопреносната мрежа, като съгласно шефа на " Топлофикация " течът към този момент е локализиран, оповестява БГНЕС.

Протестиращите упорстват за оставки, съд и присъди за всички длъжностни лица, виновни за филантропичната рецесия.

" Убихте един 100-хиляден град ", разяснява водачът на Национален профсъюз " Защита " Красимир Митов.

На митинга в Перник има и служащи на " Стомана ", които се опасяват, че ще останат освен без вода, само че и без работа.

Перничани упорстват за трайни решения за снабдяването на Перник с вода, обезпечаването на средства за съфинансиране на плана за водния цикъл, механизми за данъчни облекчения на засегнатото от безводието население, иницииране на нормативни промени във ВиК бранша и други. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР