Стотици перничани излязоха на протест пред сградата на местното ВиК

...
Стотици перничани излязоха на протест пред сградата на местното ВиК
Коментари Харесай

Водният режим в Перник доведе до протести с искане за оставки във ВиК дружеството

Стотици перничани излязоха на митинг пред постройката на локалното ВиК сдружение поради режима на водата в града, който стартира в понеделник, оповестява Би Ти Ви. От 18 ноември в Перник вода има от 5.00 до 10.00 и от 17.00 до 22.00 часа. Въвеждането на воден режим се постанова поради фрапантно намалелия размер на язовир " Студена ".

Част от протестиращите се пробваха да нахлуят в постройката на ВиК сдружението, само че пазещите реда служители на реда съумяха да ги спрат. Едно от настояванията на перничани е шефът на сдружението Иван Витанов да подаде оставка, а дружно с него постовете си да изоставен и другите управителни органи.

Очаква се по-късно денем част от протестиращите да бъдат признати от представители на ВиК сдружението, с цел да обсъдят казуса. Перничани се оплакаха, че даже и в оповестените 10 часа, в които има вода, такава няма от самото начало поради слабото налягане. Хора, живеещи на по-високи етажи, обясниха пред Българска национална телевизия, че при тях водата идва два часа след стартирането ѝ. Освен това водата имала и жълт цвят.

Вчера новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров (БСП) разгласи, че като се изключи премиера Бойко Борисов, с който има добра връзка, надолу по йерархията не вижда някой интензивно да се стреми да взема решение казуса с дефицита на питейна вода в Перник.

Той изясни още, че управлението на ВиК сдружението не дава ясна и точна информация, а в началото препоръчаният режим на водата в града и още няколко обитаеми места е бил несъответстващ и не е бил координиран с никого. По думите му и в този момент въведеният режим не е съответен, тъй като данните сочат, че се харчи толкоз вода, колкото и преди въвеждането му. Така не може да се обезпечи доставяне с питейна вода до април, което би било обезпечено, в случай че не се харчат повече от 1 млн. куб. м на месец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР