Стотици пътуващи от Пловдив с автобуси на фирмата Витоша Експрес“

...
Стотици пътуващи от Пловдив с автобуси на фирмата Витоша Експрес“
Коментари Харесай

Столичната община прекратила договор на превозвач от Пловдив

Стотици пътуващи от Пловдив с рейсове на компанията „ Витоша Експрес “ останаха излъгани в упованията си. Причината - преустановен е договорът от страна на софийската община с превозвача поради нередности. Така хората, разчитащи на досегашния постоянен транспорт, останаха без превоз. Днес от 11:00 часа - компанията спря да прави курсове от София до Пловдив и назад.

Пловдив София

Спирането на курсовете на „ Витоша експрес “ изненада неприятно доста от пасажерите на автогара „ Юг " в Пловдив. Те бяха пренасочвани към железопътния превоз, таксита или друга транспортна компания, която пътува от Бургас до столицата.
Изненадан съм. Бях планувал с рейс да се прибирам в София, само че ще имам смяна в проектите и ще хвана влака. Аз имам полет и не мога да се придвижа. В случая ще ревизира дали има други рейсове. Ако не би трябвало да се огледа влака, но това е по какъв начин може да няма такова нещо - през целия ден да няма рейсове.

Парите на пасажерите, които са си закупили билети авансово, ще бъдат върнати.

Димитрина Илиева - чиновник на автогарата: Обясняваме, че курсовете на компания " Витоша експрес " през днешния ден не се извършват по постоянната линия.
От Столичната община разясниха, че са прекратили контракта си с " Витоша експрес " още преди месец - на 29 юли. Причината била редовно нарушаване на клаузи в контракта.

Иван Николов - шеф на дирекция " Транспорт " на Столичната община: По-конкретно - не съблюдават цената, която са оповестили за билета, като те са возили на 14 лева при оповестена такава цена - 7.
По думите на Иван Николов от 15 август към този момент има определен нов транспортьор за линията София-Пловдив, само че следва договорът с него да бъде подписан до 15 септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР