Стотици пътници в София всеки ден се сблъскват с този

...
Стотици пътници в София всеки ден се сблъскват с този
Коментари Харесай

Вижте Как Автоматите За Билети В Градския Транспорт Гълтат Космически Суми

Стотици пасажери в София всеки ден се сблъскват с този проблем. Трябва да разполат с тъкмо приготвена сума -1 лев и 60 стотинки. В противоположен случай - получават билет, само че не и ресто.

" Гледам постоянно да поставям тъкмо, в случай че нямам и отида при господина за билети, стартират всякакви забележки ", споделя пасажер в градския превоз.

Системата за таксуване е въведена през 2008 година, когато цената на билета е 1 лев. Преди 10 години изискванията за таксуване са били такива. Сега има монета от 2 лв.., а тя не може да премине през отвора на касовия уред. Ако човек има такава, би трябвало да си купи билет от ватмана, не може от касовия уред.

" Ако се пуснат да вземем за пример 3 монети по 50 стотинки и една от 20 стотинки, което прави 1,70 лв., няма да се върне ресто от 10 стотинки ", изяснява различен пасажер.

Така за четири години от невъзстановено ресто в автоматите са останалите 70 000 лв..

" Тези спестени пари се заприхождават в касата на сдружението със специфични протоколи и се употребяват за поддръжка на същата система. Този валидатор като се повреди би трябвало да се купи нов - един подобен валидатор коства 800 евра. Един касов уред е 1500 евро ", дадоха отговор от Столичния градски превоз.

Пътниците желаят час по-скоро съвременна система за таксуване и валидиране на билетите - която да не ги ощетява, а и да е по-удобна. Такава система се чака до се вкара средата на 2020 г.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР