Стотици отменени и закъснели полети заради липса на персонал след

...
Стотици отменени и закъснели полети заради липса на персонал след
Коментари Харесай

Какви са правата на пътниците при отменени полети?

Стотици анулирани и закъснели полети поради липса на личен състав след пандемията.

Пътниците са принудени да чакат с часове по европейските летища. Според Богомил Николов от " Активни консуматори " пътуванията постоянно са рисков бранш.

" В същото време имаме и най-големи права в съпоставяне на други форми на търговия. В случай на проблем - при анулация на полет се дават храна и питиета, както и настаняване при нощувка. Някои самолетни компании не си извършват отговорностите и оставят пасажерите да спят на земята. При несъблюдение на отговорностите от страна на самолетна компания, пасажер може самичък да си купи храна и вода и да се настани в хотел и да вземе бележки. Ще го платим, само че след това ще го претендираме посредством тъжба. 

По думите му самолетните компании би трябвало да бъдат глобени. " В Европейския потребителски център отиват множеството тъжби. Те спомагат по какъв начин да потърсим правата си. В редица случаи имаме право и на обезщетение за изгубеното време и недоволството. Компенсация не се заплаща когато има форсмажор. При неуредици в самолетната компания, тя носи отговорността ", уточни Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР