Стотици отбелязаха началото на новата 2019 г. с масово гмуркане

...
Стотици отбелязаха началото на новата 2019 г. с масово гмуркане
Коментари Харесай

Новогодишно ледено къпане в Европа за здраве СНИМКИ

Стотици означиха началото на новата 2019 година с всеобщо гмуркане в ледените води край Шотландия, Германия и другаде в Европа, съобщи ДПА.

Стотици се събраха в покрайнините на Единбург, с цел да следят по какъв начин плувците, облечени с шотландски полички и други занимателни костюми самоуверено нагазват в естуара на Северно море. Един от смелчаците беше дегизиран като Доналд Тръмп. Т.нар. „ бясно топване “ („ loony dook “ на шотландски) е годишна новогодишна традиция още от от 80-те години на 20 век.

Обичаят да се посреща Новата година с ледено гмуркане се среща и в други елементи на Европа. Една от тях е немският фризийски остров Нордерней, където към 500 души се потопиха в Северно море, макар температурата на водата от 5 градуса, за 20-а поредна година Sea. Много от тях бяха пристигнали пристигнаха напряко от новогодишното си празненство.

 Вятърът не попречи на къпещите се да се хвърлят в Балтийско море за новогодишното плуване в пристанището на Йстад, южна Швеция.



И в Унгария се окъпаха за здарве.

 А в Рим мъже скочиха от 18-метров мост във водите на Тибър, чиято температура беше не повече от 6 градуса макар яркото слънце, традиция от повече от 70 години в италианската столица. Много зяпачи следиха зрелището от гребни лодки.

 Новогодишно ледено гмуркане Нудисти участваха в обичайно Новогодишното плуване на плажа Шаабе на остров Рюген, северна Германия.  Новогодишно ледено гмуркане

Зимно къпане и в Полша.



Доайенът на гмуркачите Маурицио Палмули (с название Мистър Ок), на 66 години, някогашен инструктор по гмуркане, го направи за 31-ви път.



Той се счита за правоприемник на основателя на традицията да се скача от моста Кавур – белгиецът Рик де Соней, който отпразнувал по този метод настъпването на новата 1946 година

Източник: flashnews.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР