Стотици мюсюлмани нахлуха вчера в християнска коптска черква южно от

...
Стотици мюсюлмани нахлуха вчера в християнска коптска черква южно от
Коментари Харесай

Мюсюлмани нападнаха коптска черква в Египет, има ранени

Стотици мюсюлмани нахлуха през вчерашния ден в християнска коптска църква южно от Кайро, нападнаха богомолците вътре и унищожиха черковно имущество, преди да бъдат разгонени от пристигналите охранители, съобщи Асошиейтед прес.

Според публикувано през днешния ден известие на епархия от египетската коптска черква стачкуващите се събрали пред постройката. Първо скандирали лозунги за нейното разрушение, тъй като е нелицензирана от страната, след което нахлули вътре. Ранените от нападението са настанени в близката болница.

От коптската епархия в град Атфих споделиха, че се пробват да легализират въпросния храм в Гиза край Кайро според влезнал в действие през предходната година закон, който урежда разпоредбите за създаване на черкви.

Атакуваната църква приема от 15 години вярващи, макар че няма формалното позволение от страната. Египетските управляващи постоянно отхвърлят да позволяват построяването на християнски храмове, тъй като се притесняват от митингите на консервативни мюсюлмани. Затова християните са принудени да градят черкви незаконно или да основават места за молебствия в други здания, разяснява АП.

Християните са 10 % от популацията на Египет. Те постоянно са обект на принуждение на ислямисти, а единствено от декември 2016 година до момента в следствие от такова принуждение са убити над 100 души и стотици са ранени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР