Стотици мигранти, включително деца и семейства, са били незаконно върнати

...
Стотици мигранти, включително деца и семейства, са били незаконно върнати
Коментари Харесай

Обвиняват Гърция, че връща незаконно мигранти в Турция

Стотици мигранти, в това число деца и фамилии, са били нелегално върнати от Гърция в Турция, макар че гръцките управляващи неведнъж са предизвестени за практиката, оповестиха в сряда три неправителствени организации, представени от " Фокус ".
Мигрантите, които са били принудени да се върнат от границата, в нарушаване на интернационалното право, се трансформират в " нова нормалност " на границата с Турция в североизточния район на Гърция, оповестиха трите гръцки организации.
В отчета на Гръцкия съвет за бежанците, ARSIS и HumanRights360 са оповестени свидетелствата на 39 души, събрани в центрове за задържане покрай границата от пролетта.
В своите показания мигрантите разказват, че са залавяни и арестувани от хора, носещи полицейски или военни униформи, от време на време с качулка, покриваща лицето им, които ги принуждава да прекосят назад река Еврос (Марица) в Турция.
Някои мигранти разказват, че са измъчвани или обирани от лица, които най-често приказват гръцки.
Докладът " свидетелства за практиката на връщане се ползва необятно и не понижава, без значение от мълчанието и отричането от виновните публични органи и организации ", обявиха неправителствените организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР