Стотици мигранти в Турция се насочиха към граничните региони с

...
Стотици мигранти в Турция се насочиха към граничните региони с
Коментари Харесай

Стотици мигранти в Турция се запътиха към Европа

Стотици мигранти в Турция се насочиха към граничните райони с Европа, оповестиха локалните медии в петък, откакто съгласно известията турските управляващи са " отворили портите ".

До това развиване на обстановката се стигна, откакто 33 турски бойци бяха убити в северозападната сирийска провинция Идлиб при въздушен удар в четвъртък, за което Анкара упрекна Дамаск .

Проправителственият ежедневник " Сабах " съобщи, че решението за " отваряне на граничните врати " е взето след незабавна среща, управлявана от президента Реджеп Тайип Ердоган в четвъртък.

Близо 300 мигранти дойдоха в провинция Одрин на границата с Гърция с опит да отидат в Европа , заяви организация DHA.

Групата включва сирийци, иранци, иракчани, мароканци и пакистанци, които споделиха пред кореспонденти на организацията, че са пристигнали на границата, откакто са чули новината за бойците.

Друга група мигранти дойдоха на брега на Айваджик в Чанаккале, Западна Турция, и желаят да отидат до Лесбос с лодки, откакто чули информацията за " политика на отворени порти " , съобщи DHA.

Агенцията разгласява фотоси на хора с багаж, вървящи през нощта в Одрин и Чанаккале.

" Казахме, че не можем да се оправим с натиска на новопристигналите бежанци ", съобщи представителят на ръководещата партия на Ердоган Йомер Челик пред телевизия Си Ен Ен-Тюрк в петък сутринта.

" Политиката ни за бежанците остава същата, само че има обстановка и ние не сме в положение да задържим нещата на това състояние ", сподели Челик.
" Има единствено едно нещо, което Европейският съюз може да направи, а то е да окаже помощ на турската република ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР