Стотици мигранти и бежанци са в безизходица в импровизиран лагер

...
Стотици мигранти и бежанци са в безизходица в импровизиран лагер
Коментари Харесай

Хората не са животни, оплакват се премръзнали мигранти в босненска гора

Стотици мигранти и бежанци са в невъзможност в спонтанен лагер в босненска гора, където се борят да оцелеят при минусови температури и изобилен сняг. Има опасения, че някои от мигрантите могат да починат , в случай че не бъдат преместени скоро, осведоми " Ройтерс ".

Комисарят за човешките права на Съвета на Европа Дуня Миятович през днешния ден посети лагера и настоя за незабавното му затваряне, въпреки че министър от босненското държавно управление съобщи, че може да отнеме повече от месец , с цел да бъдат преместени мигрантите на по-сигурно място. Миятович предизвести, че в случай че лагерът не бъде затворен, ще стартират да измират хора. Представителят акцентира, че изискванията в лагера " не са за човешки същества ".

Правителството разгласи, че мигрантите ще бъдат преместени наоколо до столицата Сараево през идващия месец. Червеният кръст е единствената организация, която дава храна и медикаменти на мигрантите.

" Хората са хора, а не животни ", разяснява 24-годишен афганистанец, който тръгнал към Европа преди 3 години и половина.

" Виждате... доста студено време. ..няма къде да се спи, няма храна ", оплака се той.
 Снимка 455751
Източник:

Около 600 мигранти от Близкия изток и Азия са блокирани в лагера , който се намира на към 8 километра от хърватската граница, тъй като управляващите в Босна не могат да се договорят къде да ги приютят.

Босна среща проблеми с растящия брой мигранти, откогато Хърватия, Унгария и Словения затвориха границите си за незаконни мигранти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР