Стотици медицински работници излязоха на стачка в Хонконг с искане

...
Стотици медицински работници излязоха на стачка в Хонконг с искане
Коментари Харесай

Стачка на медицинските работници в Хонконг с искане да се затвори границата с Китай

Стотици медицински служащи излязоха на стачка в Хонконг с искане държавното управление да затвори границата с континентален Китай, с цел да се предотврати разпространяването на ковид и да се облекчи натискът върху опазването на здравето, осведоми " Ройтерс ".
 Китай: Съединени американски щати всяват боязън за ковид
Китай: Съединени американски щати всяват боязън за ковид

Съединени американски щати не са дали на Китай никаква основна помощ

Стачката е проведена от Съюза на болничния личен състав, който има 18 000 членове. От синдиката оповестиха, че 2400 служащи са взели присъединяване в стачката макар апелите на държавното управление да се приключи демонстрацията.

В Хонконг са доказани 15 случая на ковид.

Медицинските служащи имат пет претенции, като най-важното е да се спре разпространяването на ковид в Хонконг. Тя упорстват държавното управление да затвори границата с континентален Китай, да се улесни раздаването на маски на жителите на Хонконг, да се обезпечи съответно доставяне и отбрана на лекарите, да се обезпечат задоволително отделения за пациентите и да се подсигурява, че няма да има репресивни ограничения против стачкуващите.
 36 души със признаци на ковид от самолета с българите
36 души със признаци на ковид от самолета с българите

С втори полет 254 души са превозени от китайския град Ухан до Франция

Около 100 души поддържаха стачката на здравните служащи . Те носиха банери като " Затворете границите, спрете епидемиите ".

Хонконгските управляващи стопираха железопътните услуги и фериботните връзки до континентален Китай, само че не затвориха границата.
 Червена вълна на пазарите в Азия поради ковид
Червена вълна на пазарите в Азия поради ковид

Китайските акции в Шанхай се сринаха с 8,7 на 100 при отварянето на пазара

До момента са умряли 361 души в Китай и един човек във Филипините. Потвърдените случаи в Китай доближиха 17 238, в това число в Тайван, Хонконг и Макао. Извън Китай има повече от 150 инфектирани с вируса (20 случая в Япония, 19 в Тайланд, 18 в Сингапур, 15 в Южна Корея, 11 в Съединени американски щати, по 10 в Германия и Тайван, по 8 в Малайзия и Виетнам, 7 в Австралия, 6 във Франция, 5 в ОАЕ, 4 в Канада, 3 в Индия, по 2 в Русия, Италия и Англия и по един в Непал, Шри Ланка, Швеция, Испания, Камбоджа и Финландия). Има един умрял във Филипините.

Коронавирусът удари пазарите в Азия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР