Стотици мъртви риби изплуваха в събота сутринта от река Марица

...
Стотици мъртви риби изплуваха в събота сутринта от река Марица
Коментари Харесай

Мъртви риби изплуваха от Марица

Стотици мъртви риби изплуваха в събота сутринта от река Марица в региона на селата сред Стамболийски и Цалапица. Сигнал за това е бил подаден на тел. 112.

Областният шеф Дани Каназирева прикани да не се употребява риба, уловена по поречието на Марица от Пазарджик до Първомай, както и да се заобикаля допир с речната вода.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда оповестиха за БНР, че е открит е източникът на замърсяването – това е пазарджишката компания " Екоинвест ", която преработва пластмаса. Възможно е да има и други замърсители, уточни Гешев. Замърсяването идва от поречието на река Пишманка, по тази причина се вземат проби от водата, с цел да се откри дали компанията замърсител е единствено една.

Първоначалните данни сочат, че рибата е умряла поради изпускането във водата на така наречен мленки от пластмаса. Това са неразтворими субстанции от пластмасата, които отиват във водата поради неправилна работа на пречиствателните уреди, изясни шефът на екоинспекцията в Пазарджик. Мъртва риба в Марица
Мъртва риба в Марица

За случая са известени районната прокуратура и дирекцията на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик. Води се досъдебно произвеждане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР