Стотици мафиоти ще бъдат съдени днес в Италия в историческия,

...
Стотици мафиоти ще бъдат съдени днес в Италия в историческия,
Коментари Харесай

Мафиотите от Ндрангета ще чуят присъдите си в бункер

Стотици мафиоти ще бъдат съдени през днешния ден в Италия в историческия, съвсем тригодишен развой против мафията Ндрангета.
Прокурорите желаят неоправдателни присъди против 322 упрекнати членове на мафията и техните сътрудници с бели якички, което може да означи най-сериозния удар до момента против един от най-мощните синдикати на проведената престъпност в света, който се радваше на съвсем цялостен монопол върху европейската търговия с кокаин.

Присъдата ще приключи най-големия развой против мафията в Италия от десетилетия.

Съдът на Вибо Валентия – провинция в бедния южен район на Калабрия, която е родното място на Ндрангета – изслуша хиляди часове свидетелски показания от началото на процеса през януари 2021 година, в това число от повече от 50 някогашни сътрудници на мафията, превърнати в държавни очевидци.
Те показаха в детайли безчет образци за бруталността на Ндрангета и нейната задушаваща хватка над локалното население, без значение дали става дума за жестоки засади, рекет над притежатели на бизнеси, манипулирани публични търгове, търговия с оръжия, пазаруване на гласове или подкупи.

Босът на организацията, Луиджи Манкузо, беше изваден от листата с обвинени предходната година, с цел да бъде съден настрана.

Бункерът в правосъдната зала в град Ламеция Терме, където се организира процесът, може да побере стотици юристи и е оборудван с повече от 20 телевизионни екрана, с цел да го свърже със арестуваните подсъдими посредством видеовръзка.

Онези, които са се противопоставяли на мафиотите, са откривали мъртви кученца, делфини или глави на кози, захвърлени на праговете им, или пък чукове, забити във витрини и подпалени коли.

бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР