Стотици крайнодесни протестиращи призоваха германската канцлерка Ангела Меркел да подаде

...
Стотици крайнодесни протестиращи призоваха германската канцлерка Ангела Меркел да подаде
Коментари Харесай

Крайнодесни протестиращи в Дрезден към Меркел: Разкарай се!

Стотици крайнодесни протестиращи приканиха немската канцлерка Ангела Меркел да подаде оставка на проява в Дрезден, където Меркел се срещна с локални депутати от своя Християндемократически съюз (ХДС), съобщи Ройтерс.
 
Антиислямското придвижване ПЕГИДА бе уредник на митинга против Меркел и решението й през 2015 година да одобри към един милион бежанци основно от мюсюлмански страни.

 Меркел БГНЕС
Протестиращите скандираха " Меркел би трябвало да си върви " и " Разкарай се! " при идването на канцлерката в Дрезден в някогашната комунистическа източна част на страната, където крайнодесните възгледи са по-разпространени, в сравнение с в Западна Германия.
 
В непосредственост до този митинг имаше и контрадемонстрация, само че няма известия за конфликти или други произшествия.-->

 
Антиимигрантската партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) се възползва от подбудените от миграцията безпокойства и се трансформира в третата по величина политическа мощ в националния парламент на изборите предходната година, което усложни напъните на Меркел да сформира постоянна ръководеща коалиция.
 
Саксония, където се намира Дрезден, ще гласоподава за районен парламент през септември и съгласно допитванията АзГ може да стане втора по величина партия в тази провинция след ХДС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР