Стотици километри задръстване на холандски магистрали поради протест на строителни

...
Стотици километри задръстване на холандски магистрали поради протест на строителни
Коментари Харесай

380-километрово задръстване в Холандия заради протест на строители

Стотици километри запушване на холандски автомагистрали заради митинг на строителни служащи с камиони, багери и кранове, осведоми " Ройтерс ".

Протестът е против дейности за понижаване на замърсяването с азот, които могат да обиден работни места.

От транспортните управляващи ANWB оповестиха, че задръстването е 380-километра и стартира от Хага. Полицията означи, че централно място на митинга в Хага е затворено за огромни коли, само че към момента се транспортират служащи до мястото на демонстрацията.

Строителните служащи и фермерите в Холандия са недоволни от правосъдно решение от май, съгласно което страната отделя прекалено много азот, което е в нарушаване на европейските закони.

Днешната проява е петата от септември.

Селското стопанство и строителният бранш отделят най-вече азот, само че доста хора считат, че незаслужено са упреквани за проблем, причиняван от цялото холандско общество.

Политици предложиха някои от 18 000 строителни плана в страната да бъдат отсрочени или в бъдеще ще бъдат въведени по-стриктни правила, до момента в който на животновъдите може да се предложат дотации за понижаване на бизнеса или за ограничение на излъчванията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР