Стотици килограми риба изплува от река Янтра край горнооряховското село

...
Стотици килограми риба изплува от река Янтра край горнооряховското село
Коментари Харесай

Стотици килограми умряла риба изплува по бреговете на Янтра

Стотици килограми риба изплува от река Янтра край горнооряховското село Драганово, предава NOVA.
За това сигнализират риболовци в обществените мрежи, а фотосите, които разгласиха наподобяват фрапиращо. От Регионалната екоинспекция още през вчерашния ден започнаха инспекция.
Според риболовците от Драганово, сходни гледки могат да се видят всяка година. „ Това се случва редовно всяка година - от време на време по-рано, от време на време по-късно. Зависи от това по кое време хората си изхвърлят боклуците в реката”, сподели един от едни от тях.
Той е безапелационен, че повода на мъртвата риба не е неналичието на О2. „ Водата към този момент се е избистрила, няма цъфтяла леща, водорасли. Има си течение. Вероятно отговорни няма да има”, добави той.
Според различен от локалните риболовци боклуците се изхвърлят през събота и неделя, когато организациите почиват и няма по какъв начин да се направи инспекция. „ Не съм виждал къде изхвърлят боклука, само че години наред виждам измряла риба най-малко по два пъти”, разяснява той.
Кметът на Драганово Светослав Иванов също удостовери, че явлението не е за първи път. „ Регионална инспекция за опазване на околната среда са създали инспекция и по предварителна информация няма осъществени нарушавания. Ще диря съдействието на Общината, с цел да можем да се оправим със ситуацията”, сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР