Стотици килограми мъртва риба изплува от река Янтра край горнооряховското

...
Стотици килограми мъртва риба изплува от река Янтра край горнооряховското
Коментари Харесай

Мъртва риба изплува в р.Янтра край Драганово

Стотици килограми мъртва риба изплува от река Янтра край горнооряховското село Драганово. За това сигнализират риболовци в обществените мрежи, а фотосите, които разгласиха наподобяват фрапиращо. От Регионалната екоинспекция са почнали инспекция още на 6 юли.

Според риболовците от Драганово сходни гледки могат да се видят всяка година. „ Това се случва редовно всяка година – от време на време по-рано, от време на време по-късно. Зависи от това по кое време хората си изхвърлят боклуците в реката ”, сподели един от тях пред Нова тв.
Той е безапелационен, че повода на мъртвата риба не е неналичието на О2. „ Водата към този момент се е избистрила, няма цъфтяла леща, водорасли. Има си течение. Вероятно отговорни няма да има ”, добави той.
Според различен от локалните риболовци боклуците се изхвърлят през събота и неделя, когато организациите почиват и няма по какъв начин да се направи инспекция. „ Не съм виждал къде изхвърлят боклука, само че години наред виждам измряла риба най-малко по два пъти ”, разяснява той.
Кметът на Драганово Светослав Иванов също удостовери, че явлението не е за първи път. „ Регионална инспекция за опазване на околната среда са създали инспекция и по предварителна информация няма осъществени нарушавания. Ще диря съдействието на Общината, с цел да можем да се оправим със обстановката ”, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР