Стотици камили са загинали от глад и жажда, след като

...
Стотици камили са загинали от глад и жажда, след като
Коментари Харесай

Ето как страдат камилите заради дипломатическия спор между Саудитска Арабия и Катар

Стотици камили са починали от апетит и жадност, откакто са били изгонени от Саудитска Арабия поради дипломатическия ѝ спор с Катар, написа The Telegraph, представена от " Фокус " Животните са починали, откакто са били приклещени на границата сред двете страни, където няма задоволително храна и вода. Някои са изоставени да умират край пътищата, откакто на притежателите им е даден час да изоставен фермите си. Това се случва, откакто саудитските управляващи изгониха собствениците-катарци на ферми на територията на страната. Така 15 хиляди камили и 10 хиляди овце остават безпризорни. Повече от 9000 камили са били върнати в Катар, който със своите 11600 кв. км. повърхност употребява пасищата на своя комшия.

„ Върнах се от Саудитска Арабия. Видях повече от 100 мъртви камили по пътя, както и стотици изгубени камили и овце “, съобщи камиларят Хюсеин ал Мари. Друг фермер добави, че е изгубил 50 глави добитък.

Миналият месец Саудитска Арабия стартира дипломатическа и транспортна обсада против Катар. Същевременно тя подреди всички катарци, обитаващи страната, в това число и номадите-пастири и техните животни, да изоставен. В Саудитска Арабия остават към 150 хиляди катарски камили и към момента не е ясно по кое време или дали ще бъдат изгонени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР