Стотици живеещи в чужбина българи започнаха протестна кампания срещу корупцията

...
Стотици живеещи в чужбина българи започнаха протестна кампания срещу корупцията
Коментари Харесай

Българите по света бурно протестират срещу Борисов и Гешев

Стотици живеещи в чужбина българи започнаха протестна акция против корупцията по високите етажи на властта у нас. С посланието " Не сте сами! " нашите сънародници организират демонстрации в съществени градове на два континента. Исканията на участниците са за оставките на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, съобщи bTV.
Българите зад граница се афишират срещу " корупцията и обвързването на държавните структури в България с олигарси и мафия; срещу полицейското насилие; за следствие на корупцията и бистрота на управлението; за съд на отговорните за побоищата; за промени на правосъдната и изпълнителната власт; за отбрана на горите и природата; за вяра за бъдещето на България ".
Шествията се организират във Виена, Амстердам, Берлин, Кьолн, Лондон, Мадрид, Манхайм, Монреал, Мюнхен, Осло, Париж, Прага, Торонто, Щутгарт.

Демонстрации през днешния ден има в 4 града на Острова – Лондон, Оксфорд, Екситър и Бирмингам. В английската столица от 24 дни стачкува Стефани Лалева. " Целите са оставка на основния прокурор и на държавното управление на Бойко Борисов, електронизация на държавното управление, бистрота на административно равнище, електронни избори и правосъдна промяна ", изяснява тя пред bTV. По думите ѝ България е извънредно време да стане демократична страна.
Някои ще попитат обикновено ли е българи зад граница да желаят оставката на държавното управление в София? " Ние сме българи, без значение къде се намираме по света и можем да заявяваме нашата гражданска позиция, до момента в който не се откажем от българския си паспорт ", безапелационна е Стефани.
Десетки се събраха на митинг в и центъра на Мюнхен. Протестът е проведен от младежи, които " всеки ден живеят за България и желаят европейско настояще за своите близки ", акцентира един от сънародниците ни Мирослав Тодоров. По думите му би трябвало да ни ръководят " почтени хора, които си извършват обещанията, а не простаци ".
Какво би го отказало от митингите? " Аз персонално бих спрял да протестирал и бих се отказал от всякаква социална активност, в случай че лицата Бойко Борисов и Делян Пеевски, които са като сиамски близнаци, се разкаят, си посипят главите с пепел и обещаят в никакъв случай повече да не заемат никакви длъжности. Това са хора, които са изгубили доверието на цяла България, тя ги ненавижда неистово ".

Повече от 250 българи излязоха на протестно шествие в центъра на Виена, оповестиха участници в събитието. Пред катедралата " Свети Стефан " и Албертина те скандираха настояванията си за оставка на държавното управление и основния прокурор.
" Мутри, вън! ", скандираха българите в Прага по време на следващия си митинг в чешката столица. Кадри, изпратени от фен на bTV, демонстрират скупчване на хора от всевъзможни възрасти с плакати в ръце. На един от тях написа " Пражко лято 2020 " – по прилика със събитията от Пражката пролет през 1968 година На митинга някои от сънародниците ни са с децата и внуците си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР