Стотици жители на Шумен излязоха тази вечер на протестно шествие

...
Стотици жители на Шумен излязоха тази вечер на протестно шествие
Коментари Харесай

Стотици на шествие с искане за справедливост за убитата на пътя Светомира

Стотици поданици на Шумен излязоха довечера на протестно шествие с искане за правдивост и в поддръжка на фамилията на 22-годишната студентка Светомира Станчева, която почина в жестока злополука.



На 28 септември колата, карана от младата жена, бе блъсната и преобърната на кръгово кръстовище на бул. " Цар Симеон Велики " от джип, ръководен от 18-годишния възпитаник Живко Кюркчиев. Момчето е карало джипа с 94 км/ч. Светомира издъхна от тежките си контузии, а нейната спътничка бе настанена за лекуване в локалната болница. 

Полевият тест за опиати на 18-годишния Живко сподели, че той е използвал амфетамини. Дни по-късно при гледане на мярката му за неотклонение в Шуменския областен съд обаче бе показан резултат от кръвна проба, оценена във Варна, който е негативен за съществуване на упойващи субстанции. Магистратите постановиха домакински арест на младежа. Междувременно волвото на Живко, което бе на полицейския паркинг в село Царев брод, където се съхраняват колите, с които са осъществени тежки закононарушения, пламна и изгоря изцяло.

Протестиращите шуменци желаеха обективен развой и да се спре рисковото шофиране. Те се събраха в 18 часа на мястото на случая. Там бяха оставени доста цветя, запалени бяха и свещи. Хората издигнаха плакати с надписи " Справедлив правосъден развой за Свети " и " Да спрем войната на пътя ". 

След това шествието мина по бул. " Плиска " и по пешеходната зона на бул. " Славянски " стигна до Съдебната палата.

" Тук съм, тъй като ние като общество, като родители би трябвало да подкрепим това семейство и да покажем, че сме несклоняем. Трябва да има правдивост и да се изяснят всички обстоятелства и условия към случая. Обществото има потребност да научи истината ", сподели Петя Стоянова пред локалния уебсайт " Шумен онлайн ".

Бащата на Светомира - Анатоли Станчев, пък прикани виновните институции да си свършат работата.

" Ние имаме една единствена цел - справедливостта да спечелва, всеки да получи заслуженото, това което му се поставя. Заедно с всички наши съграждани да спрем тази война по пътищата, с цел да може всички деца, нашето няма да се прибере у дома, само че всички останали да се приберат по техните домове. Това е, което мога да кажа ", заяви почерненият родител, представен от Българска национална телевизия.

Кметът на Шумен Любомир Христов се ангажира на мястото да се постави камера, светещи знаци и нова регулация на придвижването.

Разследването на тежкия случай пък е стихотворец от Националната следствена работа. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР