Стотици жители на Нова Загора протестираха срещу инсталация за биогаз

...
Стотици жители на Нова Загора протестираха срещу инсталация за биогаз
Коментари Харесай

В Нова Загора протестираха срещу инсталация за биогаз в града

Стотици поданици на Нова Загора стачкуваха против апаратура за биогаз в града. За следващ път те настояха да спре замърсяването на въздуха с неприятна миризма от инсталацията, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.
От компанията притежател на централата отхвърлиха тя да е извършител на неприятните миризми. Жителите на Нова Загора се събраха с маски на лицата пред инсталацията за биогаз. Те упорстват тази централа да спре работа, тъй като замърсява въздуха, почвата и природата. „ От четири години ние живеем в смрадлив затвор. Виждате и усещате миризмите -това не се устоя. Институциите си трансферират топката, никой не може да каже ясно чия е отговорността това да съществува в града, да ни трови всеки ден ", сподели жителка на Нова Загора. Инсталацията за произвеждане на биогаз е благосъстоятелност на старозагорския холдинг " Градус ". Тя работи с до 60 тона птичи тор на денонощие и е на 24 часов режим на работа.
„ Ние сме спазили всичките наставления, планът е изпълнен по този начин както е утвърден. Считам, че съблюдаваме в цялостен обсег нормативната база, която урежда активността ни”, съобщи Климент Граченлиев, шеф на предприятието. Жителите на града бяха безапелационни, че ще продължат с митингите до момента в който не се подхващат ограничения от виновните институции. Те настояха за персонална среща с премиера, с цел да го срещнат с казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР