Стотици жени протестираха в центъра на френската столица Париж в

...
Стотици жени протестираха в центъра на френската столица Париж в
Коментари Харесай

Стотици жени скочиха на френския вътрешен министър, съден за изнасилване

Стотици дами стачкуваха в центъра на френската столица Париж в петък против назначението на вътрешния министър Жерал Дарманин, който е разследван поради обвиняване за обезчестяване.

Дарманин, който отхвърля обвиняването, е нараснал на основния пост на вътрешния министър в държавна смяна в понеделник. Преди това беше министър на бюджета.

Съдия приключи делото против Дарманин преди две години, само че предишния месец апелативният съд в Париж постанови обновяване на следствието на обвиняването за обезчестяване.

По-рано този месец бяха осъществени рокади във френското държавно управление.

Жан Кастекс, почитан чиновник във френската администрация, който ръководеше тактиката за отварянето на Франция след наложените ограничаващи ограничения поради епидемията от новия ковид (COVID-19), беше номиниран за нов министър председател на страната от президента Еманюел Макрон.

Назначението му беше оповестено единствено часове откакто Едуар Филип, който беше министър-председател в продължение на три години, подаде оставка.

Макрон направи още промени в държавното управление си през идващите дни, защото се пробва да се хареса на гласоподавателите, мощно наранени от икономическия спад. Той се сблъска с всеобщо опълчване от страна на "жълтите жилетки " против ограниченията му за строги икономии преди началото на здравната рецесия във Франция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР