Стотици израелци се събраха тази вечер на митинг в Тел

...
Стотици израелци се събраха тази вечер на митинг в Тел
Коментари Харесай

Хиляди привърженици на израелския премиер се събраха на митинг в негова подкрепа

Стотици израелци се събраха довечера на протест в Тел Авив в поддръжка на десния министър председател Бенямин Нетаняху, който се бори за своето политическо оцеляване, съобщи ДПА.

Митингът бе призован под наслов " Да защитим страната. Да спрем преврата ". Много от присъстващите сред две и три хиляди души, по самостоятелни оценки, развяваха синьо-бели израелски флагове, сподели израелската телевизия.

" Нетаняху, ние сме зад тебе ", се четеше на един от плакатите. Пред събралите се приказва Мики Зохар - покровител на Нетаняху и един от малцината водачи на неговата дясна партия " Ликуд ", пристигнали на митинга. Той насочи рецензии против правната система в страната. " Ние не можем да сменим тази система, само че можем да я променим ", сподели Зохар. А министърът на културата Мири Регев, който също е съдружник на премиера, сподели, че митингът има за цел " да изпрати обръщение, че върховенството на закона не може да стои над самия закон ".

Това става по-малко от седмица, откакто основният прокурор Авишай Манделблит разгласи, че против Нетаняху - най-дълго служилия министър председател в историята на Израел, са повдигнати публични обвинявания в предоставяне на подкупи, измами и корист със служебно състояние. Нетаняху отхвърли всички обвинявания и ги окачестви като " лов на вещици " и " опит за прелом ".

Според някои израелски медии протестиращите довечера са упорствали прокурорите по делата против премиера да бъдат задържани и разследвани на собствен ред.-->

За събота вечер в Тел Авив е плануван протест на съперниците на Нетаняху.

Главният прокурор сподели през вчерашния ден, че подвеждането под отговорност не задължава юридически премиера да подаде оставка като началник на служебно държавно управление. Според него обаче, поради обвиняванията, това дали Нетаняху би трябвало да се отдръпна от процеса на опитите за сформиране на ново държавно управление, би трябвало да се реши в " публично-политическата сфера ".

Натискът върху Нетаняху се ускорява и поради неуспеха му да образува държавно управление след два поредни парламентарни избора тази година, което слага Израел в състояние на политическа парализа, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР