Стотици изоставени котки, кучета и зайци бяха открити мъртви на

...
Стотици изоставени котки, кучета и зайци бяха открити мъртви на
Коментари Харесай

Зоомагазини станаха гробници за домашни любимци в Пакистан

Стотици изоставени котки, кучета и зайци бяха открити мъртви на пазарите за домашни любимци в най-големите градове в Пакистан. Те са били затворени небрежно поради пандемията.

Животни, към момента живи на Пазара на императрицата в Карачи, бяха избавени едвам откакто деятели молиха до управляващите за достъп.

Две седмици след блокирането Айеша Чундригар чува воплите на домашните любимци отвън магазините, в които дружно се обитават до 1 000 животни.

" Когато влязохме вътре, по-голямата част от тях бяха мъртви - към 70%. Телата им лежаха на земята ", сподели пред Франс прес Чундригар, който управлява ACF Animation Rescue. " Беше толкоз ужасяващо, не мога да го опиша ".

Гладувайки и затворени в кафези без светлина или вентилация, оживелите домашни любимци седяха измежду мъртвите и трепереха.

С повишаването на пандемията огромните градове в Пакистан бяха потънали в обсада, принуждавайки доста магазини да се затворят. Само сергии, продаващи артикули от първа нужда, като храни и медикаменти, можеха да продължат да работят, съобщи Канал 3.

Това остави бизнеса на притежателите на зоомагазини блокиран, някои рискуват и се промъкват през нощта, с цел да хранят животните.

След избавителната интервенция Чундригар убеждава управляващите в Карачи да разрешават на притежателите на зоомагазини и нейния екип всекидневен достъп до животните.

В източния град Лахор сходна орис сполетя четириногите.

Телата на към 20 кучета бяха открити изхвърлени в канализация покрай Пазара Толинтон - център за домашни любимци, който беше затворен, оставяйки животните да гладуват.

Киран Махин съумя да избави повече от две дузини кучета, зайци и котки, откакто убеди формалните лица на пазара да я пуснат, само че огромна част от питомците към този момент били умрели.

" Когато полицията отвори кепенците, доста животни към този момент лежаха мъртви вътре ", сподели Мейхен и добави, че мнозина от тях се били задушили от липса на въздух.

Пакистанските управляващи потвърдиха към 2 900 случаи на инфектирани от COVID-19 и 45 смъртни случая, въпреки че се счита, че бройките са неведнъж по-големи заради рестриктивните мерки за тестване в тази обедняла страна с население 215 млн., от които 25% живеят под прага на бедността. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР