Стотици излязоха на среднощен протест в Омуртаг след смъртта на

...
Стотици излязоха на среднощен протест в Омуртаг след смъртта на
Коментари Харесай

Омуртаг на среднощен протест заради загинало в катастрофа момче

Стотици излязоха на среднощен митинг в Омуртаг след гибелта на 17-годишното момче, което почина в злополука. Според протестиращите виновност за случая има втората кола, взела участие в произшествието. Още по темата17-годишен умря в злополука, водачът - без брошура. Трагичният случай се случи малко преди среднощ на 15 август, а умрялото момче се возело на предната седалка до водача.
Според протестиращите обаче младият водач не бил отговорен, тъй като другият лидер управлявал автомобила си в нетрезво положение. Според тях се вършат опити да бъде прикрита виновността на другия участник в злополуката, който е локално политическо лице и общински консултант.
Според експертизите обаче неговите проби за приложимост на алкохол са негативни.
Протестите нощес в Омуртаг провокираха ексклузивен брифинг в Търговище, където пред медиите застанаха окръжният прокурор Диляна Стоянова, прокурор Васил Ангелов, зам.-началникът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище Мариан Михайлов и началникът на Районното полицейско ръководство в Омуртаг Борислав Борисов.
Всички те бяха единомислещи, че по случая се работи умело и че няма опити за прикриване на отговорни.Прокурор Васил Ангелов съобщи, че са осъществени всички процесуално-следствени дейности, както са и назначени нужните експертизи. Опровергана бе първичната информация, че лидерът на автомобила, в който е пътувало умрялото момче, е недееспособен.
Зам.-началникът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище Мариан Михайлов съобщи че митингът нощес е блокирал за 40-60 минути основния път София-Варна, наоколо до разклона за Омуртаг. Актове на протестиращи не са съставяни, макар, че митингът бил противозаконен, посочи Мариан Михайлов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР