Стотици излязоха на протест пред Министерски съвет заради двете лъвчета

...
Стотици излязоха на протест пред Министерски съвет заради двете лъвчета
Коментари Харесай

Стотици излязоха на протест в защита на лъвчетата от Разград

Стотици излязоха на митинг пред Министерски съвет поради двете лъвчета Терез и Масуд, които през септември се родиха в зоопарка в Разград.

Протестът е против решението на 20 общински съветници от Разград от през вчерашния ден двете тримесечни лъвчета Терез и Масуд да бъдат подарени на зоокъта в Пазарджик. Двете животни се родиха в разградския зоопарк през септември, бяха три, едното умря, стъпкано от огромните лъвове, а двете новородени бяха незабавно превозени в столична клиника от съдружие „ Дивите животни “, където и до през днешния ден се грижат за тях. Предложението да бъдат преместени в Пазарджик е на кмета Валентин Василев след искане от неговия сътрудник в Пазарджик.

Според специалисти от Фондация "Четири лапи " лъвчетата няма да оцелеят дълго там, тъй като изискванията са извънредно неприятни и несъответствуващи за тях.

След среща сред природозащитниците и министъра на околната среда стана ясно, че министерството ще направи всичко належащо, с цел да избави лъвовете. След среща сред премиера Бойко Борисов, министърът на околната среда Нено Димов и представители на организациите, които се грижат за лъвчетата, стана ясно, че лъвчетата ще бъдат преместени в избавителен център в Холандия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР