Стотици инспектори на Националната агенция по приходите вече обикалят зимните

...
Стотици инспектори на Националната агенция по приходите вече обикалят зимните
Коментари Харесай

НАП удари зимните курорти край Пловдив

Стотици инспектори на Националната организация по приходите към този момент обикалят зимните курорти и наблюдават са прецизно съблюдаване на данъчните закони. Инспекциите се правят посредством скрити и очевидни наблюдения, инвентаризации на наличните артикули и инспекции за отчитане на оборотите.

Въпреки анонсирането на масираните инспекции от страна на данъчните, редица компании в курортите край Пловдив „ изгоряха” с актове и наставления. Сред тях са такива, които стопанисват хотели, заведения за хранене, ловни хижи и даже ски учебни заведения, оповестява "Трафик ".

Пампорово е курортът, в който са хванати най-вече извършители през последния регистриран интервал на НАП-Пловдив. В „ черните” описи са попаднали рецепция на комплекс „ Замъкът”, магазин за облекла, който се обитава в хотел „ Мургавец”, както и щанд за изобразяване в същия комплекс.

Под ударите на данъчните е попаднало ски учебно заведение в курортното градче.

В Чепеларе също са били установени нарушавания, свързани с налог добавена стойност. Един от обектите е ловджийски дом. На управата е формирано наставление след инспекция.

Не липсват търговски обекти, попаднали в „ черните” описи на Национална агенция за приходите, и от Пловдив и района.

В крачка са хванати две заведения за бързо хранене под тепетата, едното на бул. „ Пещерско шосе”. Проверка е имало и в магазин за хранително артикули на улица „ Леонардо Да Винчи” 66, където чиновниците на финансовото ведомство са установили нередности. На мениджърите е формиран акт.

Един от дребното заведения за хранене в село Поповица също е влезнал в полезрението на данъчните. През миналата седмица сътрудниците са влезнали в заведението – Градина. Направена е била инспекция, която е открила нарушавания. На притежателите е формирано наставление. Към този миг ресторантът работи и не е наложена най-тежката мярка по отношение на компанията – „ запечатване”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР