Стотици имигранти се опитаха да преминат нелегално турско-гръцката граница при

...
Стотици имигранти се опитаха да преминат нелегално турско-гръцката граница при
Коментари Харесай

Гърция няма да толерира незаконно влизане в страната

Стотици имигранти се пробваха да преминат незаконно турско-гръцката граница при Пазаркуле, край Одрин, само че бяха спрени от гръцките граничари. Премиерът Кириакос Мицотакис бе безапелационен, че страната му няма да " толерира " повторни такива опити, съобщи БНР.

Мигранти направиха опит да влязат по сухопътната граница и бяха отблъснати със сълзотворен газ от силите на реда. Части на армията и полицията охраняват цялата граница, както и поречието на река Марица. „ Гърция няма да толерира незаконно прекосяване “, съобщи министър председателят Мицотакис.

Той съобщи в Туитър, че Гърция „ не носи никаква отговорност за трагичните събития в Сирия и няма да понася последствията от решения, взети от други “. По-рано през днешния ден Гърция заяви, че е затворила граничния контролно-пропускателен пункт „ Кастаниес “ на сухопътната граница с Турция поради скупчване от турска страна на забележителен брой мигранти и бежанци с желание да влязат в Гърция. В. „ Катимерини “ показва, че силите, охраняващи североизточната сухопътна граница с Турция, са употребявали сълзотворен газ, с цел да разпилян към 500 бежанци и мигранти, които се опитвали да влязат в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР