Стотици хвърчила полетяха днес над Пловдив, след като за четвърта

...
Стотици хвърчила полетяха днес над Пловдив, след като за четвърта
Коментари Харесай

Стотици хвърчила полетяха над Пловдив СНИМКИ

Стотици хвърчила полетяха през днешния ден над Пловдив, откакто за четвърта поредна година екип от логопеди, психолози и обществени служащи провежда фамилен пикник с хвърчила край Братската могила. Всеки хлапак получи хвъркатата играчка, с която са тичали по улиците бабите и дядовците ни. С кекс, сладки и пресни кайсии, праскови и банани уредниците укрепиха хлапетата, с цел да се впуснат в бягането с хвърчилата. По-малките пък потанцуваха с аниматор.

Не съм пускал хвърчило, откогато аз самият бях дете, спомни си Сафет Мустафов. 58-годишният мъж докара на пикника 5-годишната си щерка Стела и си напомни момчешките години в Устина. Тогава с връстниците му сами си правили хвърчилата от оризова хартия, папур и стръкчета от домашната метла.

Сега животът стана запъхтян, само че гледаме при всяка опция да извеждаме детето в паркове, по зелени алеи и в планината, показа таткото.

 

Още за забравените игри от предишното, изгубената дързост и по какъв начин възрастните тичаха повече от децата с хвърчилата – четете във в. „ Марица ”

фотоси: Стоян Илиев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР