Стотици хора са с ограбени права под запрещение без никакво

...
Стотици хора са с ограбени права под запрещение без никакво
Коментари Харесай

Кампания на УНИЦЕФ С очи за всички за деца с увреждания

Стотици хора са с ограбени права под забраняване без никакво съображение. Много постоянно това са набедени хора без никакви интелектуални проблеми - декларират ръководителите на едно от сполучливите обществени предприятия в Добрич.

Там към този момент има две девойки, които съумяха да защитят правата си в съда и запрещението им беше анулирано. Ели Маринова е една от тях и с образеца си стана част от акцията на Уницеф " С очи за всички "

Ели, на 26 години. Без близки, израснала по институции не блага, не драга. В нечовешкото съществуване на домовете за улеснение й лепват етикет - умствено изостанала. Като такава не може да се грижи сама за себе ти, съдът няма очи за нейните благоприятни условия и я слага под забраняване.

Д-р Хасан Ефраимов - ръководител на обществено дружество " Чудната градина ": Преценихме, че тя си е изцяло естествена и вследствие на това запрещението ѝ падна и тя се труди като естествен човек.
Попаднала измежду невероятни хора, Ели незабавно се отличила като виновна, проведена, ангажирана, разсъдлива и в последна сметка незаменима. Няма задача, с която да не се оправи и да не одобри с усмивка.
Ели Маринова: Значи, като наберат зеле, в касетки го поставят, нали тегля зелето и си протоколирам тука какъв брой е кг. Много съм удовлетворена, до в този момент в никакъв случай не съм имала такава работа, от която да съм доста щастлива.

Д-р Хасан Ефраимов: Ние ѝ дадохме сигурност. Чрез работата, която ѝ дадохме, тя получи сигурност, убеденост в себе си.

Мария Методиева - ръководител на обществено дружество " Чудната градина ": Защото се усещат признати, усещат се естествени, усещат се равнопоставени, и най-сетне се усещат хора.
Сега Ели не желае повече да гледа обратно, запрещението е болезен спомен за безизходност и никакво чувство за живот.
Ели Маринова: Примерно не можех да работя, нямах право на избор.
Българска национална телевизия: А в този момент да не би да си гласувала
Ели Маринова: Да.
От 8 месеца в общественото дружество, Ели към този момент не е проблем на обществената система, получава заплата, заплаща си осигуровките, налозите, живее независимо, има си и другар.
Д-р Хасан Ефраимов: Какво си купи първия месец със заплата? Ели: Гардероб. Д-р Хасан Ефраимов - Гардероб, за който от дълго време мечтаеш, нали по този начин.
На 26 тя най-сетне стартира да живее своя живот. И горещо се моли да не е единствената.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР