Стотици хора са изведени от домовете си заради огромния пожар

...
Стотици хора са изведени от домовете си заради огромния пожар
Коментари Харесай

Истински ужас в предградието с българи в Чикаго! Всеки път, когато пожарникарите надвивали огъня…

Стотици хора са изведени от домовете си поради големия пожар в предградието „ Проспект Хайтс “, намиращо се до Чикаго. Огънят е унищожил изцяло няколко жилищни здания, оповестява Ей Би Си 7.

Както БЛИЦ заяви, в региона живеят доста българи . Във Facebook те пуснаха апел за подаване на информация за бедстващи сънародници.

Пожарът е бил доста огромен. Всеки път, когато изглеждало, че огнеборците са овладели стихията, тя се разгаряла с нова мощ. „ Изглежда, че става по-голям и по-голям. Опитват се да го овладеят, има усъвършенстване и по-късно се появява още огън “, описа локален гражданин.


Началникът на полицията Дрю Смит сподели, че огънят горящ в 13.30 ч. локално време в сряда. Над 150 пожарникари от 50 сектора пристигнали на място. Пламъците траяли да горят и през нощта.

Кадри от мястото разкриват, че пожарът е тръгнал от балкон на краен апартамент на един от блоковете. Огнеборците бързо потушили първите пламъци, само че огънят бил достигнал до покрива и се разпространявал в разнообразни направления. Бързо обхванал две прилежащи здания. Спрели го чак четири блока по-надолу.


Две от трите здания са тотално унищожени. Третата също е съществено развалена от пушека и водата. Никой от блоковете нямал автоматизирана противопожарна система. Сградите са остарели и нормално устройствата на тавана, които пръскат вода, се поставят единствено когато притежателите се решат на огромни поправки, засягащи самата структура.



Вятърът и детайлите от изсъхнало дърво в жилищата и на покрива помогнали за бързото разгръщане на пожара.

Трима души са отведени в болница, откакто потърпевши от пушека.



Смята се, че в изгорелите жилища има умрели домашни любимци, защото притежателите им били на работа по време на бедствието. Причините за пожара към този момент не са ясни.





Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР