Стотици хора са изчезнали и неизвестен брой са смятани за

...
Стотици хора са изчезнали и неизвестен брой са смятани за
Коментари Харесай

Трагедия с язовир доведе до човешки жертви в Лаос

Стотици хора са изчезнали и незнаен брой са считани за починали, откакто се срути язовир в градеж в Югоизточен Лаос, съобщи БГНЕС.

Няколко язовири се строят или са планувани за градеж в Лаос, бедна комунистическа страна, която изнася по-голямата част от своята създавана от ВЕЦ-ове сила в прилежащи страни като Тайланд.
Агенция " Лаос " заяви, че случаят се е случил при язовира в югоизточната част на провинция Атапей, което е освободило 5 милиарда кубически метра вода. Информациите сочат, че има " изгубени няколко човешки живота, и няколкостотин души са изчезнали “. Няколко къщи безусловно са пометени от водната стена.
Язовирът на стойност 1,2 милиарда $ е част от план на основаната във Виетнам компания Xe Pian Xe Namnoy Power, взаимно дружество, основано през 2012 година. Сред фирмите, участващи в плана съгласно организация " Лаос ", са тайландската компания Ratchaburi Electricity Generating Holding, южнокорейската Korea Western Power и държавното дружество Lao Holding State Enterprise.
Язовирът е трябвало да стартира да работи през 2019 година, съгласно уеб страницата на предприятието. Проектът възнамерява да изнесе 90% от създаваната от него електрическата енергия в Тайланд, а останалата част би трябвало да бъде препоръчана за локално ползване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР