Стотици хора са избягали от домовете си, докато наводненията, отприщени

...
Стотици хора са избягали от домовете си, докато наводненията, отприщени
Коментари Харесай

Супер тайфун преминава през Филипините

Стотици хора са избягали от домовете си, до момента в който наводненията, отприщени от супер тайфуна Саола, са обхванали най-вече селски села в североизточната част на Филипините, оповестиха избавителни служби.


" Ветровете не бяха доста мощни, само че дъждовете бяха проливни през миналата нощ ", съобщи по телефона от Тугуегарао за Агенция Франс Прес Руели Рапсинг, чиновник на избавителните служби в провинция Кагаян.

Пресслужбата на държавното управление на провинцията разгласява на страницата си във Фейсбук фотоси на наводнения до коленете, които заливат домове в община Апари.

Общо 388 души са били евакуирани поради наводненията в четири града на Кагаян, като водите в други два града също са се покачили, сподели Рапсинг.

В цялата провинция с население 1,2 млн. души е имало и необятно публикувани спирания на електрозахранването заради скъсани електропроводи, само че другояче няма жертви или признаци за съществени вреди, добави той.

В началото на неделя Саола се насочи на юг от източния бряг на Лусон, като съгласно държавната метеорологична работа ще остане в крайбрежните води, вместо да доближи сушата.

Служители на избавителните служби в Исабела и Аурора, провинции на източното крайбрежие, ситуирани южно от Кагаян оповестиха, че няма незабавни данни за вреди или жертви.

Метеорологичната работа съобщи, че главната опасност е от проливни дъждове, които могат да провокират неочаквани наводнения или свлачища.

Според прогнозите денем по крайбрежието на Кагаян и Исабела ще паднат до 200 милиметра дъжд.

Филипините са наранени от приблизително 20 огромни стихии всяка година, които убиват стотици хора и държат обширни райони в непрекъсната беднотия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР