Стотици хора протестираха в италианския град Неапол срещу полицейския час

...
Стотици хора протестираха в италианския град Неапол срещу полицейския час
Коментари Харесай

Протести в Неапол срещу карантинните мерки заради коронавируса

Стотици хора стачкуваха в италианския град Неапол против полицейския час и плануваното налагане на обща карантина поради внезапното увеличение на случаите на инфектирани с ковид, съобщи ДПА.
До късно нощес стачкуващи скандираха лозунги и прекосяваха в шествие пред постройката на районното държавно управление, хвърляха пиратки и димни бомбички, заяви италианската организация АНСА. Полицията употребява сълзотворен газ против протестиращите.
Винченцо да Лука, регионалният шеф на Кампания, заяви през вчерашния ден, че желае налагане на обща карантина за 40 дни поради епидемиологичната обстановка. Указът за това се чака да бъде публикуван през днешния ден или на следващия ден. В региона последно са регистрирани 2280 нови случая дневно, което е 50-процентно нарастване в съпоставяне от предходното ниво от 1541 случая.
В Кампания към този момент е натрапен вечерен час и са затворени множеството учебни заведения, напомня Ройтерс. Италианският министър председател Джузепе Конти сподели, че желае да избегне ново затваряне като напролет, с цел да не отслаби стопанската система, само че съгласно италианските закони районните управляващи имат право сами да взимат решения за налагане на санитарни ограничавания.
Общо в Италия новите случаи през вчерашния ден бяха 19 143, което е нов дневен връх, с който общият брой на инфекциите става 484 869. Починали за още 91 души и с тях умрелите от болестта към този момент са 37 059. Расте и броят на пациентите в интензивни отделения. Сега те са над 1000 души, което е най-високата стойност от повече от пет месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР