Стотици хора живеят под запрещение, с ограбени права, без никакво

...
Стотици хора живеят под запрещение, с ограбени права, без никакво
Коментари Харесай

Запрещението – арестувана самоличност, от която малцина се измъкват

Стотици хора живеят под забраняване, с ограбени права, без никакво съображение. Често те са единствено набедени, без никакви интелектуални проблеми, декларират ръководителите на едно от сполучливите обществени предприятия в Добрич.
Там към този момент има две девойки, които съумяха да защитят правата си в съда и запрещението им бе анулирано. Ели Маринова е една от тях, като с образеца си стана част от акцията на УНИЦЕФ " С очи за всички ", съобщи Българска национална телевизия.

Ели е единствено на 26 години. Без близки, израснала по институции, немила-недрага. В нечовешкото съществуване на домовете за улеснение й лепват етикет „ умствено изостанала”. Съдът няма очи за нейните благоприятни условия и я слага под забраняване.

„ Преценихме, че е изцяло естествена и вследствие на това запрещението ѝ падна. Днес се труди като естествен човек. Чрез работата, която ѝ дадохме, получи сигурност и убеденост в себе си”, споделя доктор Хасан Ефраимов, началник на обществено дружество " Чудната градина ".

Попаднала измежду свестни хора, Ели незабавно се отличила като виновна, проведена, ангажирана, разсъдлива и в последна сметка незаменима. Няма задача, с която да не се оправи и да не одобри с усмивка.

Ели към този момент не е проблем на обществената система. Получава заплата, заплаща си осигуровките, живее независимо, има си и другар.

На 26 най-накрая стартира да живее своя живот. И горещо се моли да не е единствената.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР