Стотици хора излязоха за трети пореден ден по улиците на

...
Стотици хора излязоха за трети пореден ден по улиците на
Коментари Харесай

Трети ден на протести в Ливан

Стотици хора излязоха за трети следващ ден по улиците на огромните градове в Ливан, оповестява Агенция Франс Прес. Безпрецедентните за последните 10 години демонстрации са ориентирани против корупцията и увеличението на налозите в затъналата в задължения страна.
Огромно недоволно голям брой се събра пред постройката на държавното управление в столицата Бейрут с претенции за оставката на кабинета. Протестът се организира на фона на всеобщите арести на стачкуващи през миналото денонощие от страна на силите за сигурност. Според полицията арестувани са над 70 души.
Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи, блокирали централни автомагистрали в страната и с цел да разчисти издигнатите барикади. Срещу хората в централната част на Бейрут пък бяха употребявани водни оръдия.
Ливанците желаят цялостна смяна на политическата система в страната и оставката на държавното управление. Те са недоволни от тежките ограничения за икономии и неприятната инфраструктура в страната.
Премиерът Саад Харири даде на съдружните си сътрудници период до понеделник вечерта да поддържат програмата му за промени, която ще помогне на Бейрут да получи по този начин нужната финансова инжекция от интернационалните донори. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР