Стотици хора е трябвало да напуснат домовете си в Норвегия,

...
Стотици хора е трябвало да напуснат домовете си в Норвегия,
Коментари Харесай

Изключително необичайно за април: Голям горски пожар в Норвегия

Стотици хора е трябвало да изоставен домовете си в Норвегия , откакто службите за незабавно реагиране се пробват да гасят горски пожари , вилнеещи в южната част на скандинавската страна, оповестява Би Би Си.

Около 148 семейства са били евакуирани към град Согндал, където от през вчерашния ден бушуват пожари.

От полицията показват, че пожарите към момента не са овладени и предизвестяват, че мощни ветрове могат да им оказват помощ да се разпространят.

Април е доста ранен интервал за горски пожари в Норвегия , а специалисти предизвестиха за трагично нарастване на пожарите в Европа .

Само този месец горски пожари са бушували в Швеция, Германия и Англия.

Пожарите в Европа " са надалеч над междинното " за това време на годината, посочи чиновник на Европейската осведомителна система за горските пожари.

" Сезонът е фрапантно по-лош спрямо интервала в последното десетилетие ", акцентира служителят и добави, че " доста сухата зима в по-голямата част на Европа " и непрекъснатата суша са съдействали за увеличението на горските пожари и че " дълготрайната прогноза не дава обещание усъвършенстване ".

Полицията в югозападната част на Норвегия към момента не е сигурна какво е провокирало пожарите, които са опустошили 7,5 кв. км земя покрай Согндал, на 100 км югоизточно от крайбрежния град Ставангер.

Освен в изтегляне на локалните поданици, избавителните служби са прекарали нощта в напояването на земя в близките региони в опит да спрат разпространяването на пожара.

Те обаче се притесняват, че предстоящите ветрове от девет до 10 метра в секунда биха могли да доведат до прекачване на пожара в прилежащите региони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР