Стотици хора бяха евакуирани в Норвегия заради горски пожари. Стихията

...
Стотици хора бяха евакуирани в Норвегия заради горски пожари. Стихията
Коментари Харесай

Високи температури и пожари в Северна Европа

Стотици хора бяха евакуирани в Норвегия поради горски пожари. Стихията към момента не е овладяна. Съседна Швеция също се бори с пожари. Експерти предизвестяват за трагична опасност от разпространение на огнищата и в други елементи на Стария континент поради необикновена суша, съобщи Българска национална телевизия.

Пожарите лумнали от горите на Сокндал в Югоизточна Норвегия. Огънят бързо се разразил и принудил жителите на 150 къщи да се изтеглят. Властите оповестиха, че стихията към този момент е изпепелила над 7 квадратни километра.

В Швеция към 50 души бяха евакуирани поради настъплението на огнената буря.

Полша осъмна с пейзажи, наподобяващи Сахара. Оказа се, че бурята не е пустинна, а е от огромното запрашаване, провокирано от сухото време.

През празничните за католиците дни пожари лумнаха и в Германия. Там метеоролозите към този момент предизвестиха, че през идващите месеци страната е застрашена от суша.

През последните години горските пожари зачестиха в Северна Европа. Но лумването на пожари през април е извънредно притеснително, предизвестяват климатолозите.

Причина за огненото злополучие е извънредно сухата зима в тази част на Европа. Прогнозата е и лятото да е такова. За разлика от Южната част на континента, където се чакат стихии и наводнения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР