Стотици хиляди проевропейски настроени британци от всички краища на Обединеното

...
Стотици хиляди проевропейски настроени британци от всички краища на Обединеното
Коментари Харесай

Противници на Брекзит заляха улиците на Острова


Стотици хиляди проевропейски настроени британци от всички краища на Обединеното кралство се събраха на митинг в Лондон, оповестяват Агенция Франс Прес и БГНЕС, съобщи Нова ТВ. Демонстрантите приканват за нов референдум за участието на Англия в Европейски Съюз на фона на все по-задълбочаващата се политическа рецесия към Brexit.

Опонентите на развода сред Брюксел и Лондон се събраха в региона на Хайд парк преди марша под надпис „ Оставете на хората да решат “ да се насочи към резиденцията на премиера на „ Даунинг стрийт “ 10 и по-късно към държавните здания в Уестминстър.

Протестът, който е един от най-масовите в английската столица от десетилетия, се провежда малко след срещата на върха в Брюксел на водачите от Европейски Съюз. На Европейския съвет в белгийската столица английският министър председател получи пролонгация до 22 май за Brexit, само че единствено при изискване, че договорката бъде гласувана в Народното събрание до 12 април.

Демонстрацията, проведена от групата за напън „ Вотът на народа “, е сходна на тази, проведена предишния октомври, която притегли по улиците на английската столица близо половин милион души.

Премиерът Тереза Мей към този момент неведнъж е отхвърляла концепцията за провеждането на втори референдум за Brexit с претекста, че това ще задълбочи разделянето в английското общество и ще подкопае устоите на демокрацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР