Стотици хиляди левове е отделило социалното министерство за закупуване на

...
Стотици хиляди левове е отделило социалното министерство за закупуване на
Коментари Харесай

Социално министерство е поръчало 10 луксозни коли

Стотици хиляди левове е отделило общественото министерство за закупуване на 10 първокласни автомобила, заяви News.bg.

Изискванията на ведомството, другояче отговарящо за бедните, били високи, а на тях отговаряли единствено два модела коли на един немски производител, излиза наяве от репортаж на Нова телевизия.

Колите са коствали на министерството 720 000 лв. с Данък добавена стойност. С тях ще се возят чиновниците на ведомството, само че не и министърът.

Новите возила би трябвало да заменят тези, които министерството е закупило през 2009 година

Освен че разказват избрани модели, съответните параметри на общественото ведомство приказват и за много високи условия. Моделът наложително би трябвало да е седан, а мощността - най-малко към 190 конски сили, в случай че естествената градска кола е към 90 конски сили.

Двете компании любимци за продобиване на поръчката сега се проверяват в Съединени американски щати и Европа за нездравословните излъчвания, отделяни от техните мотори.

От министерство държат да купят и кола автоматик с 6-степенна скоростна кутия. Запазена марка и на двете компании. И четири по четири.

И още едно наложително условие - цветът да е черен металик. Черният металик е най-скъпият цвят. Около 1000 лв. коства да се доплати, акцентират осведомени.

Допълнителни точки кандидатит доставчиците ще получат и при система за различаване умората на лидера, фарове би ксенон и старт-стоп система.

Срокът за подаване на заявките изтича при започване на април.

При съпоставяне на тази поръчка с социална поръчка на Здравната каса - още веднъж за закупуване на коли, за съвсем същата сума от Касата желаят да купят двойно повече коли. Там обаче също се появи подозрение, че публичната поръчка е направена по този начин, че да облагодетелства избран производител на коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР