Стотици хиляди хора изпълниха улиците на пуерториканската столица Сан Хуан,

...
Стотици хиляди хора изпълниха улиците на пуерториканската столица Сан Хуан,
Коментари Харесай

Хиляди на улиците в столицата на Пуерто Рико за оставката на губернатора

Стотици хиляди хора извършиха улиците на пуерториканската столица Сан Хуан , с цел да изискат оставката на губернатора Рикардо Росело , забъркан в корупция и оскърбителни , сексистки и хомофобски туитове , предадоха Ройтерс и Франс прес.
Ricans launch massive protest against
#'s
— Siliconeer (@Siliconeer)
Под звуците на салса оркестри , дрънчене на тигани и скандиране на " Оставка " , протестното шествие заля бул. " Лас Америкас " , главната пътна артерия в Сан Хуан . " Стотици хиляди хора издигат гласа си, това е най-важното им оръжие ", съобщи пред Агенция Франс Прес Кармен Юлис Крус, кметицата на Сан Хуан от Демократическата партия.

Пуерто Рико има статут на свободно включила се към Съединени американски щати територия с население от 3,2 милиона души , които са американски жители . Територията има един представител в Конгреса на Съединени американски щати без право на глас.

Росело , който е от Новата прогресивна партия на Пуерто Рико, обвързвана с Демократическата партия , съобщи в неделя, че няма да се кандидатира за нов мандат през ноември 2020 година и ще напусне партийното управление. " Допуснах неточности и сервирах извинения " , съобщи той във видеозапис във Facebook. Опонентите му обаче са възмутени от неговия отвод да подаде оставка, показва Агенция Франс Прес.
Rico: Half a million people flooded the streets of San Juan, demanding the resignation of the governor.
— ubique (@PersonalEscrito)
Пуерто Рико бе разтресен в средата на месеца от така наречен скандал Чатгейт след разкрития на Центъра за проверяваща публицистика за наличието на чатове в Телеграм сред губернатора и високопоставени локални политици . Според вестник " Нуево дия " мъжете си разменяли женомразки вицове и хомофобски мнения , в това число против артиста Рики Мартин , както и оскърбителни забележки по адрес на жертвите на смъртоносния вихър Мария през 2017 г.-->

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп , който е в мощно обтегнати връзки с губернатора Росело , се възползва от абсурда и се нахвърли против него, както и против кметицата на Сан Хуан . " Той е ужасяващ губернатор, а кметицата е още по-ужасна. Ръководството на Пуерто Рико е корумпирано и некадърно ", съобщи президентът на Съединени американски щати и се похвали, че самият той " е най-хубавото нещо , което се е случвало в миналото " на свободно включилата се територия, показва ДПА.

Пуерто Рико е в фалит след провалите на урагана Мария , припомня Ройтерс. Съдът подреди на 10 юли да бъдат задържани шестима локални ръководители , упрекнати, че са злоупотребили с 15 милиона $ от федералния бюджет , отпуснати за възобновяване след урагана .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР