Стотици хиляди бразилци излязоха на протести в градовете срещу съкращаването

...
Стотици хиляди бразилци излязоха на протести в градовете срещу съкращаването
Коментари Харесай

Стотици хиляди в Бразилия на протест срещу съкращаване на разходите за образование

Стотици хиляди бразилци излязоха на митинги в градовете против съкращаването на разноските за обучение , оповестява " Гардиън ". Мярката е въведена от държавното управление на Жаир Болсонару и цели понижаване на общите разноски.

Вчера Министерството на образованието в Бразилия разгласи, че замразява близо една четвърт от разноските за обучение на стойност 1,85 милиарда $. По тази причина Бразилският народен студентски съюз прикани за митинги против плануваните ограничения.

В над 200 града в страната се организираха демонстрации, в които се включиха близо 150 000 души. В столицата към 7000 студенти и академични преподаватели се насочиха към Конгреса с плакати против съкращенията. Един от тях гласеше: " Образованието не е разход, а инвестиция ", а на различен пишеше: " Без вложения няма познание ".

Въпреки че митингите бяха най-вече мирни, в Рио де Жанейро се стигна конфликти - стачкуващите подпалиха рейс и започнаха да хвърлят фойерверки по полицейски чиновници. Наложи се чиновниците на реда да употребяват сълзотворен газ и гумени патрони, с цел да разпилян множеството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР